L’associació i l’equip

Atents a noves formes d'exclusió i fragilitat

L’ASSOCIACIÓ

L’Associació Causa Nostrae Laetitiae  és una associació apolítica sense ànim de lucre civil privada, inscrita en el Registre d’Associacions de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya.

L’Associació Causa Nostrae Laetitiae sorgeix, l’any 2013, d’un neguit en veure les dificultats actuals que presenta la nostra societat i sobretot en relació amb totes les fragilitats que actualment tenen el joves i adults. La Causa la formem persones de diferents àmbits professionals que sota el lema AJUDEM A RECUPERAR L’ALEGRIA treballem amb l’objectiu d’ajudar a fer front a noves formes de fragilitat i exclusió social de la nostra realitat més propera; detectant i derivant a entitats ja existents i creant el que calgui per ajudar. Fem un seguiment d’aquestes persones i adreçant-los a les opcions més interessants per al seu desenvolupament, atenent sempre a a cada cas amb una resposta individualitzada i concreta a cada situació.

Des de l’Associació Causa Nostrae Laetitiae, reconeixem els signes dels temps, els positius per a potenciar-los, i els negatius per a frenar-los, i ens comprometem a millorar les condicions injustes de vida que existeixen.

Més informació

A QUI ENS DIRIGIM:

– Persones amb mancances educatives o situacions de conflicte que volen superar aquesta situació.

– Persones que tenen un neguit social i emprenedor.

OBJECTIUS:

1. CONVIURE: Un espai de convivència de persones amb inquietuds humanistes. Un espai que serveixi per a la formació, la potenciació d’habilitats i per créixer en el valor de la responsabilitat tot involucrant als usuaris del projecte en el manteniment de les instal·lacions.

2. FORMAR: Iniciació en voluntariat i associacionisme, 

3. DERIVAR: Cerquem la opció més adequada dins les necessitats concretes de cada usuari derivant-los a entitats o professionals ja existents que puguin cobrir la seva mancança. Seguiment individualitzat de cada cas i, si cal, sufreguem els costos quan sigui necessari.

Més informació a l’ideari

L’EQUIP

L’equip està format per socis constituents de l’Associació Causa Nostrae Laetitiae; persones de perfils professionals diversos que treballen de forma voluntària per aquest nou projecte de emprenedoria social.

Socis constituents:

          – Josep Monfort Mengod, president

          – Francesc Busquets Alted, vicepresident

          – Albert Tomàs Aubets, vicepresident

          – Marta Castro Rovira, vicepresident

          – Joan Alba Ejarque, tresorer

          – Oriol Torres Garcia, secretari

En el projecte també hi col·laboren com a voluntaris mestres, pedagogs i experts, que intenten transmetre valors i coneixements. Aquest voluntaris especialitzats treballen per orientar als usuaris de la Causa en les opcions més adients per a cadascú segons les condicions socials actuals: sortides laborals, acadèmiques, educatives, d’ajuda psicològica, d’integració social, etc..

Actualment seguim cercant professionals de diferents àmbits que vulguin col·laborar amb la Causa.