El local

Primer projecte de La Causa: arranjament de la Llar Sagrada Família
Veure fotos del local arreglat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’Associació Causa Nostrae Laetitiae sorgeix, l’any 2013, d’un neguit d’un grup de persones en veure les dificultats actuals que presenta la nostra societat i sobretot en relació amb totes les fragilitats que actualment tenen el joves i adults.

Per dur a terme el projecte calia trobar un local on establir-hi la seu social i dur a terme les activitats; és llavors quan la Parròquia de la Sagrada Família de Terrassa cedeix “La Llar” un local que tenia al barri de la Cogullada. El primer projecte de l’associació va ser la rehabilitació d’aquest espai juntament amb la col·laboració dels membres del Moviment Cristià de Joves de Terrassa i un grup de voluntaris. Gràcies a l’esforç de tots ells, vam poder comptar, durant prop de 7 anys, amb un espai on dur a terme la nostra tasca.

Des de llavors es van anar obrint linies de treball com seguiment educatiu, beques, assessorament legal, acompanyament psicològic, cessió de sales per a estudi, actes oberts al públic en general com el Cicle de Cinema Solidari i altres programes a la ciutat de Terrassa. Amb el temps i gràcies a la cessió dels espais de la parròquia de Sant Esteve de Granollers s’hi van poder oferir també alguns dels serveis.

Malauradament i com a conseqüència d’un temporal al 2020, una part de la seu social es va ensorrar fent molt difícil el seu arranjament i es va haver d’enderrocar del tot. Aquesta situació va obligar a deixar el local que amb tanta generositat ens havia cedit durant tants anys la Parròquia de la Sagrada Família de Terrassa i buscar un nou espai on instal·lar l’aassociació. Degut a que ja portàvem alguns anys treballant a Granollers la seu social es va traslladar a la ciutat; on la Parròquia de Sant Esteve ens ha cedit un despatx propi i podem fer ús de les sales.